Osnovne informacije

GOTRIM na Sabotin 10km 640+

V letošnjem teku ni samo GO Ultra NOVOST ampak smo se odločili spremeniti potek proge tudi naši najkrajši GO TRIM  poti, ki jo menjamo vsako leto. Tek je namenjen vsem, ki obožujete kratek trail tek in hkrati tistim, ki se prvič srečujete s trail tekom. Stezice so dostopne vsakomur, ki ima primerno opremo in obutev. Nova pot teka nas bo letos popeljala čez novo brv prek prečudovite smaragdne reke Soče, po kolesarski poti na Sabotin s prečudovitim razgledom na Novo Gorico. Opravili boste 10 km delno kamnite poti, mimo kavern in muzeja 1. sv. vojne na prostem. Kamnita pot nas popelje po grebenu Sabotina do prečudovitih ruševin cerkvice sv. Valentina, ki so jo zgradili konec 14. stoletja. Zagotavljamo vam, da boste z nasmehom na obrazu ob prihodu v cilj čez najdaljšo brv v Sloveniji, ko vam občinstvo dobesedno aplavdira pod nogami.

Sledite novicam na naši spletni strani novice in v socialnih medijih, FB in INSTAGRAM.

Organizator:
Javni zavod za šport Nova Gorica
Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica

Štartamo v Soboto 11. November 2023 ob 10:30uri

Štart  in cilj: Kajak center Solkan, Nova Gorica 

Lokacija:  https://goo.gl/maps/kjP8JxpWZcWqkpnZ6

 

Proga

GOTRIM 10km 640+

Štartamo iz kajak centrav Solkanu ob reki Soči, kjer zavijem ostro desno na najdaljšo brv v Sloveniji. Od tam tečemo po kolesarski stezi 2,5 km do razcepa na Sabotin. Prelepa singlca -kamnita pot nas vodi na vrh proti kavernam. Na poti gledamo prečudovito, smaragdno reko Sočo in razgled na sosednjo Sveto Goro. Pri koči pod vrhom nas pričaka okrepčevalnica. Še dva koraka in smo na vrhu Sabotina, ki nam ponudi edinstven razgled na Novo Gorico in okolico. Kamnita pot nas popelje po grebenu Sabotina do prečudovitih ruševin cerkvice sv. Valentina, ki so jo zgradili konec 14.stoletja. Cerkveni kopleks teritorjalno pripada obema državama. Skratka nadaljujemo v spust čez kamniti napis NAŠ TITO in že smo na poti proti brvi, kjer vidimo ciljni prostor in finiširamo po medaljo.

Število okrepčevalnic: 1 + ciljna okrepčevalnica

Limit tekme : 2 uri 30 minut. Start ob 10:30 in Cilj do 13:00 ure

 

 

 

 

Prijavnine

Prijava in plačilo do vključno

EARLY BIRD - Podaljšano

od 1.2.2023
do 30.4.2023 15.5.2023

LAST CHANCE

od 15.5.2023
 do 31.7.2023

REGULAR - RAZPRODANO

od 1.8.2023
do 31.10.2023  5.11.2023

START DAY  -

RAZPRODANO

11.11.2023

 

GOSabotin – 10  km 15,00 € 20,00 € 30,00 €  40,00 €

Vračila prijavnine:

V primeru izrednih razmer (razglasitve epidemije COVID 19 ali podobno) in posledično odpovedi tekme s strani organizatorja:
*vrnemo celotno prijavnino (odštejemo le 3,00 € administrativnih stroškov)
*omogočimo prenos prijavnine na leto 2024

Odpovedi s strani tekmovalcev je možna le do 31.10.2023 in sicer pod zgoraj navedenimi pogoji . Po tem datumu prijavnine ne vračamo in prenašamo na leto 2024. Možen je le prenos prijavnine na tretjo osebo in sicer do vključno 6.11.2023.

Štartnina vključuje:

 • štartni darilni paket s promocijsko majico GO4Trail,
 • okrepčevalnice z raznovrstno hrano in pijačo, 
 • tuši in garderobe v ciljnem prostoru,
 • topel obrok v cilju,
 • medalja za vse, ki prečkajo ciljno črto,
 • zdravniška prva pomoč na določenih točkah ob progi in ves čas v cilju,
 • potrdilo o pretečeni razdalji, ki ga je mogoče prenesti s spleta,
 • časovne meritve, vmesni časi in rezultati, spremljanje v živo preko spleta.

Kategorije

 1. GOTRIM absolutno ženske / GOTRIM absolutno moški
 2. Po kategorijah:
Starost Leto rojstva
Do 18 let 2006 in mlajši
18 do 35 let 2005 - 1988
36 do 50 let 1987 - 1973
51 do 60 let  1972 - 1963
61 do 70 let 1962 - 1953
71 let in več 1952 in starejši

Obvezna oprema

za 10km razdaljo

 • Štartna številka vedno na vidnem mestu ( spredaj na prsih, na nogi )
 • Posoda za vodo min. 500ml ( soft flask ) 
 • eko lonček - posodica za pijačo ( na orepčevalnicah ne bomo imeli plastike )
 • Mobilni telefon (delujoč in utišan)

Priporočamo vam, da v dneh pred startom spremljate našo FB stran ter upoštevate obvestila, kjer bomo glede na vreme objavljali priporočila o morebitni dodatni opremi kot je npr. vetrovka, dolge hlače, rokavice, kapa, itd...

Splošni pogoji tekmovanja

1. Udeleženci so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici SAVA.

2. Tekači morajo vso pot biti na uradni progi. Odgovornost vsakega tekača je, da pozna potek proge in je seznanjen z uradnimi označbami (zemljevidi so dosegljivi na spletni strani). Udeleženci, ki se oddaljijo od uradne proge ali jo namerno krajšajo bodo avtomatično diskvalificirani.

3. Na nekaterih delih trasa poteka po cestah na katerih morate upoštevati veljavne cestno prometne predpise in se obnašati kot predpisuje zakon za vse udeležence v prometu.

4. Samo tekačem s startno številko na vidnem mestu bo omogočen dostop do okrepčevalnice. Hrano in pijačo je treba pojesti in popiti na mestu okrepčevalnice.

5. Uporaba smučarskih palic je dovoljena vsem tekačem! (Rule 251 that replaces Rule 251 (Mountain Races) and Rule 252 (Trail Races) of the IAAF Competition Rules (NEW Rule approved by the IAAF Council in force from 1 January 2019))

6. Na določenih točkah bodo člani GRS in drugih medicinskih služb, ki bodo v stalnem kontaktu z vodstvom tekme. Vzdolž trase na najbolj izpostavljenih mestih bodo prostovoljci, ki bodo preverjali prisotnost udeležencev.

7. Udeleženci morajo upoštevati osnovna načela obnašanja v naravi, ne smejo puščati odpadkov! Odpadke lahko odložijo na mestih, predvidenih za to. Udeleženec, ki tega pravila ne bo upošteval in ga kontrola pri tem opazi, bo avtomatsko diskvalificiran. Vsi energijski geli, tablice, čokoladice morajo biti označene s startno številko tekmovalca.

8. Tekmovanje se izvede v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje, naravna katastrofa…). V takem primeru o odpovedi odloča vrhovna sodniška komisija.

9. Udeleženec se zaveda in se strinja, da je tovrstna aktivnost organizirana in vodena s strani organizatorja in je opredeljena kot "ekstremen šport" in je kot taka podvržena nevarnostim in tveganjem, z vključujočimi poškodbami in lahko s smrtjo udeležencev.

10. Prostovoljna prijava na tekmo se razume kot strinjanje s pravili tekme in vseh sprememb, ki jih mora organizator sproti po potrebi izvesti.

11. Organizator si pridružuje pravico spremembe pravil v primeru višje sile (epidemije in podobno).

Kontakt

Team GO4Trail
e-mail: info@go4trail.si
 

Seznam prijavljenih

Prijava

Galerija fotografij

Ste že izbrali svojo razdaljo?

TRASE