Osnovne informacije

64 km / 2864 D+

Zaradi premajhnega števila prijav smo primorani odpovedati tekmo GOULTRA v letu 2021. Vabljeni na GOTRIM in GO3V.

 

 

V primeru omejitev s strani NIJZ -Covid-19 si pridružujemo pravico spremembe programa, kraja in izvedbe celotne prireditve.

O vseh spremembah boste pravočasno obveščeni na naši spletni strani novice in v socialnih medijih.

Organizator:
Javni zavod za šport Nova Gorica
Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica

Datum: 11. september 2021

Ura: 7.00

Štart / cilj: Kajak center Solkan, Nova Gorica
 

GO Ultra

Goultra

64 km / 2864 D+ ( GOULTRA)

Start je na trgu Evrope v Novi Gorici od koder proga poteka v smeri Solkana ter preko industrijske cone v kajak center Solkan, od koder se proga nadaljuje po pešpoti ob Soči pod železniški most. Po asfaltni poti se vzpnemo nato v Solkan. Skozi center Solkana vodi pot mimo cerkve in pod solkansko obvoznico proti Škabrijelu ,kjer je pod Škabrielom(pitnik)- (okrepčevalnica). Nadaljujemo naprej ter po 1km pričnemo s vzponom na Škabrijel (646 v.m).

Nadaljujemo po grebenu Škabrijela. Sledi spust do ceste Nova Gorica – Lokve (prevala). Po 300 metrih pot zavije pri gostilni Panorama (okrepčevalnica) desno za Sveto goro. Po 300 metrih asfaltne poti zavijemo na planinsko/kolesarsko pot proti kaverni, kjer si nadanemo čelno svetilko in previdno nadaljujemo skozi 280 metrov dolgo kaverno. Sledi vzpon po planinski poti na severni strani do kipa sv. Frančiška in nadaljevanje po grebenu do bazilike na Sveti gori (okrepčevalnica).

Pot nadaljujemo mimo bazilike preko spusta po stopnicah na makadamsko parkirišče. Od tam nadaljujemo v spustu po široki makadamski cesti v smeri Preškega vrha, kjer se ločita progi GO3V in GOULTRA.

 

  •  
  • Od tam nadaljujemo po makadamski in planinski poti mimo spominskega obeležja Vodic do naselja Vodice. Po poti treh svetišč od koder se spustimo v vas Dragovica(okrepčevalnica) nakar nadaljujemo preko hriba Jelenk (782 v.m) do Kanalskega vrha (okrepčevalnica).

   Sledi spust po markirani poti v Kanal (okrepčevalnica-časovni limit). Sledi vzpon po markirani planinski stezi iz vasi Gorenja vas na Korado (812 v.m; okrepčevalnica). Iz Korade nadaljujemo po označeni markirani planinski poti do Vrhovelj (okrepčevalnica). Od tam krenemo po markirani poti čez greben Sabotina (po 11 urah tekme greben zaprt, označena »obvoznica«) do koče na Sabotinu (okrepčevalnica). Iz koče nadaljujemo po grebenu na vrh Sabotina (609 v.m).

   SIedi spust preko Italije. Po makadamski poti pridemo do kolesarske ceste Solkan - Plave kjer zavijemo desno na novo brv čez reko Sočo in se iz kajak centra vrnemo v smeri Nove Gorice v cilj na Trgu Evrope.

* Zahtevnejši odseki so kamniti (Sabotin), blatni (spust s Škabrijela), spolzki (kaverna Sveta gora, greben Sabotina).

 

 

 

 

 

Prijavnine

Prijava in plačilo do vključno od 1.2.2021
do 30.06.2021
od 1.7.2021
do 4.09.2021
GOULTRA - 64km 48,00 € 55,00 €

Prijave in plačila po 5.9. in na dan prireditve 11.9.2021 bodo možne, vendar ne zagotavljano darilnega paketa. Cena »last minute« prijavnine = 65,00 €

Vračila prijavnine:

V primeru izrednih razmer (razglasitve epidemije COVID 19 ali podobno) in posledično odpovedi tekme s strani organizatorja:

*vrnemo celotno prijavnino (odštejemo le 3,00 € administrativnih stroškov)
*omogočimo prenos prijavnine na leto 2022
 

Odpovedi s strani tekmovalcev je možna le do 15.8.2021 in sicer pod zgoraj navedenimi pogoji . Po tem datumu prijavnine ne vračamo in prenašamo na leto 2022. Možen je le prenos prijavnine na tretjo osebo in sicer do vključno 4.9.2021.

 

Kategorije

 1. GOULTRA absolutno ženske / GOULTRA absolutno moški
 2. Po kategorijah:
Starost Leto rojstva
18 do 35 let 2003 - 1986
36 do 50 let 1985 - 1971
51 let in več 1970 -

Obvezna oprema

za razdaljo 64 km

 • Štartna številka vedno na vidnem mestu
 • Posoda za vodo (camel bag, bottle, soft flask …) omogoča avtonomijo med 2 okrepčevalnicama
 • Astro folija
 • Prva pomoč
 • Vetrna jakna
 • Eko lonček
 • Mobilni telefon (delujoč, utišan)
 • Čelna svetilka z rezervnimi baterijami

Priporočljiva oprema

 • Pohodne palice
 • Energijske tablice, geli ( označeni s startno številko)

Priporočamo vam, da v dneh pred startom spremljate našo FB stran, kjer bomo glede na vreme objavljali priporočila o morebitno dodatni opremi, ki lahko obsegajo gore-tex vetrovko, dolge hlače, rokavice, itd.

Splošni pogoji tekmovanja

1. Zaradi izjemne zahtevnosti tekmovanja mlajši od 18 let ne morejo tekmovati na 64 km razdalji.

2. Udeleženci so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici Sava

3. Tekači morajo vso pot biti na uradni progi. Odgovornost vsakega tekača je, da pozna potek proge in je seznanjen z uradnimi označbami (zemljevidi so dosegljivi na spletni strani). Udeleženci, ki se oddaljijo od uradne proge ali jo namerno krajšajo bodo avtomatično diskvalificirani.

4. Na nekaterih delih trasa poteka po cestah na katerih morate upoštevati veljavne cestno prometne predpise in se obnašati kot predpisuje zakon za vse udeležence v prometu.

5. Samo tekačem s startno številko na vidnem mestu bo omogočen dostop do okrepčevalnice. Hrano in pijačo je treba pojesti in popiti na mestu okrepčevalnice.

6. Uporaba smučarskih palic je dovoljena vsem tekačem! (Rule 251 that replaces Rule 251 (Mountain Races) and Rule 252 (Trail Races) of the IAAF Competition Rules (NEW Rule approved by the IAAF Council in force from 1 January 2019))

7. Na določenih točkah bodo člani GRS in drugih medicinskih služb, ki bodo v stalnem kontaktu z vodstvom tekme. Vzdolž trase na najbolj izpostavljenih mestih bodo prostovoljci, ki bodo preverjali prisotnost udeležencev.

8. Udeleženci morajo upoštevati osnovna načela obnašanja v naravi, ne smejo puščati odpadkov! Odpadke lahko odložijo na mestih, predvidenih za to. Udeleženec, ki tega pravila ne bo upošteval in ga kontrola pri tem opazi, bo avtomatsko diskvalificiran. Vsi energijski geli, tablice, čokoladice morajo biti označene s startno številko tekmovalca. V kolikor niso sledi diskvalifikacija tekmovalca.

9. Tekmovanje se izvede v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje, naravna katastrofa…). V takem primeru o odpovedi odloča vrhovna sodniška komisija.

10. Udeleženec se zaveda in se strinja, da je tovrstna aktivnost organizirana in vodena s strani organizatorja in je opredeljena kot "ekstremen šport" in je kot taka podvržena nevarnostim in tveganjem, z vključujočimi poškodbami in lahko s smrtjo udeležencev.

11. Prostovoljna prijava na tekmo se razume kot strinjanje s pravili tekme in vseh sprememb, ki jih mora organizator sproti po potrebi izvesti.

12. Organizator si pridružuje pravico spremembe pravil v primeru višje sile (epidemije in podobno).

Kontakt


e-mail: info@go4trail.si
 

Prijava

Galerija fotografij

Ste že izbrali svojo razdaljo?

TRASE