Osnovne informacije

GO3V 28 km 1700+

Tek je namenjen izkušenim trail tekačem in vas bo popeljal čez tri goriške vrhove ( Škabrijel, Sveto Goro in Sabotin) na prav poseben način. Ponujamo vam čudovite poti z razgledi, prečkanje reke Soče z raftom, tek čez nedavno odprto najdaljšo brvjo v Sloveniji ter izjemno izkušnjo z lučko na glavi skozi kaverno dolgo 280 m iz I. svetovne vojne. Vse je zadosten razlog, da kot izkušen trail tekač preprosto morate biti na tej naši izjemni jesenski preizkušnji v okolici Nove Gorice z ragledi in doživetji, ki vam bodo ostali za vedno!

O vseh spremembah boste pravočasno obveščeni na naši spletni strani novice in FB-ju.

Organizator:
Javni zavod za šport Nova Gorica
Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica

Datum: 11. november 2023

Ura: 9:30

Štart / cilj:
Kajak center Solkan - Nova Gorica

 

Proga

GO3V 28 km 1700+

Proga poteka preko treh vrhov nad Novo Gorico - Škabrijela, Svete gore in Sabotina.

Start bo v kajak centru v Solkanu. Proga poteka ob reki Soči pod mostovi, sledi vzpon po asfaltu do Solkana. Skozi naselje Solkan nas pot popelje pod solkansko obvoznico proti Škabrijelu. Nad gostilno Kekec pri pitniku smo že na prvi okrepčevalnici. Nadaljujemo po desni makedamski poti za hišami do vzponona po kolesarski downhil progi na vrh Škabrijela 646 v.m. Proga nadaljuje po grebenu Škabrijela. Sledi spust do ceste Nova Gorica – Lokve (Prevala), prečkamo krožišče na desno in napadalno nadaljujemo v hrib proti vrhu Svete gore. Po dobrih 300 metrih asfaltne poti zavijemo na MTB kolesarsko pot. Po kratkem vzponu prispemo na okrepčevalnico prijateljev MTB TCS s čudovitim razgledom v dolino. Nadaljujemo navkreber proti kaverni, kjer si nadenemo čelno svetilko in previdno nadaljujemo svojo izkušnjo skozi 280 metrov dolgo kaverno iz I.svetovne vojne. Sledi vzpon po planinski poti po severni strani Svete gore do kipa Sv. Frančiška in nadaljevanje po grebenu do bazilike na Sveti gori malo naprej pridemo na okrepčevalnico pred spustom v dolino. Pot po stopnicah na makadamsko parkirišče nas odpelje po krajšem asfaltiranem delu ceste, kjer zavijemo ostro levo na prelepo gozdno pot do Preškega vrha. Tam zavijemo levo po makedamski poti po cca kilometru zavijemo na prekrasno gozdno stezo v spust po pobočju Svete gore  do izvira vode. Nadaljujemo po gozdni poti do nevarnega oseka cca 300m tam pa do restavracije Primula, kjer pod obvoznico prispemo mimo teniških igrišč do Solkanskega železniškega mosta, kjer se spustimo desno pod kamniti obok Solkanskega orjaka. Pred štartno - ciljnim prostorom zavijemo na okrepčevalnico preden se vkrcamo na raft, s katerim prečkamo reko Sočo. Po kratkem vzponu prispemo na kolesarsko v smeri Kanala ob Soči po 2,5 km asfalta zavijemo levo na gozdno pot proti kavernam mogočnega Sabotina. Označena pot nas vodi v strm klanec mimo kavern proti vrhu Sabotina. Do planinske koče na Sabotinu, kjer je okrepčevalnica je le košček poti. Nadaljujemo po grebenu do vrha Sabotina 609 v.m. Ko se razgledamo na vse strani in z veseljem, da smo osvojili vse tri vrhove nadaljujemo v spust po grebenu do Sv. Valentina. Tam obrnemo desno v dolino po ovinkasti kamniti stezi. Prečkamo obvoznico in že smo na Italjanski strani, do nove brvi čez reko Sočo (najdaljša viseča brv v Sloveniji - 120m). Prek brvi pa samo še finiš v cilj tekme, ki nam bo ostala za vedno v spominu. 

* Zahtevnejši odseki so: kratek spust pod Sveto goro, kamniti (Sabotin), spolzki (kaverna Sveta gora in Sabotin) 

Število okrepčevalnic: 4+ ciljna okrepčevalnica

Časovni limit:

 • kajak center Solkan - na 19 kilometru  izločanje po 14:30 uri do tukaj je limit 5 ur 
 • cilj limit 7 ur (16:30)

 

Prijavnine

Prijava in plačilo do vključno

EARLY BIRD

od 1.2.2023
do 30.4.2023

LAST CHANCE

od 1.5.2023
 do 31.7.2023

REGULAR 

od 1.8.2023
do 31.10.2023

START DAY  

11.11.2023

GO3V – 28 km 35,00 € 40,00 € 45,00 €  55,00 €

Prijave in plačila po 31.10.2023 bodo možne le na dan prireditve, 11.11.2023 od 7:30h do 9:00h. Prijava na dan prireditve ne vključuje štartnega paketa.

Do štartnega paketa so upravičeni prijavljeni tekmovalci, ki so prijavnino vplačali do 31.10.2023. 

Skupinske prijave so možne s plačilom 35€ do 31.10.2023 na tekmovalko/ca! Min. je 5 prijavljenih. 

Vračila prijavnine:

V primeru izrednih razmer (razglasitve epidemije COVID 19 ali podobno) in posledično odpovedi tekme s strani organizatorja:
*vrnemo celotno prijavnino (odštejemo le 3,00 € administrativnih stroškov)
*omogočimo prenos prijavnine na leto 2024

Odpovedi s strani tekmovalcev je možna le do 31.10.2023 in sicer pod zgoraj navedenimi pogoji. Po tem datumu prijavnine ne vračamo in prenašamo na leto 2024. Možen je le prenos prijavnine na tretjo osebo in sicer do vključno 6.11.2023.

 

Kategorije

 1. GO3V absolutno ženske / GO3V absolutno moški
 2. Po kategorijah:
Starost Leto rojstva
18 do 35 let 2005 - 1988
36 do 50 let 1987 - 1973
51 let in več 1972 -

 

Obvezna oprema

GO3V 28km razdalja

 • Štartna številka vedno na vidnem mestu
 • Čelna svetilka za prehod skozi kaverno 
 • Posoda za vodo min 500ml (camel bag, soft flask) omogoča avtonomijo med 2 okrepčevalnicama
 • hrana geli ali ploščice - obvezno označena s štartno številko tekmovalke-ca
 • astro folija
 • prva pomoč
 • vetrna jakna
 • eko lonček
 • Mobilni telefon (delujoč in utišan)

Priporočamo vam, da v dneh pred startom spremljate našo FB stran, kjer bomo glede na vreme objavljali priporočila o morebitno dodatni opremi.

Priporočljiva oprema

 • primerna oblačila ( dolgi rokavi , dolge hlače, flis dolga jakna, kapa in rokavice )
 • pohodne palice 
 • hrana med okrepčevalnicami 
 • pijača min. 500ml med okrepčevalnicami

Splošni pogoji tekmovanja

1. Zaradi izjemne zahtevnosti tekmovanja mlajši od 18 let ne morejo tekmovati na 28km razdalji.

2. Udeleženci so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici SAVA. 

3. Tekači morajo vso pot biti na uradni progi. Odgovornost vsakega tekača je, da pozna potek proge in je seznanjen z uradnimi označbami (zemljevidi so dosegljivi na spletni strani). Udeleženci, ki se oddaljijo od uradne proge ali jo namerno krajšajo bodo avtomatično diskvalificirani.

4. Na nekaterih delih trasa poteka po cestah na katerih morate upoštevati veljavne cestno prometne predpise in se obnašati kot predpisuje zakon za vse udeležence v prometu.

5. Samo tekačem s startno številko na vidnem mestu bo omogočen dostop do okrepčevalnice. Hrano in pijačo je treba pojesti in popiti na mestu okrepčevalnice.

6. Uporaba smučarskih palic je dovoljena vsem tekačem! (Rule 251 that replaces Rule 251 (Mountain Races) and Rule 252 (Trail Races) of the IAAF Competition Rules (NEW Rule approved by the IAAF Council in force from 1 January 2019))

7. Na določenih točkah bodo člani GRS in drugih medicinskih služb, ki bodo v stalnem kontaktu z vodstvom tekme. Vzdolž trase na najbolj izpostavljenih mestih bodo prostovoljci, ki bodo preverjali prisotnost udeležencev.

8. Udeleženci morajo upoštevati osnovna načela obnašanja v naravi, ne smejo puščati odpadkov! Odpadke lahko odložijo na mestih, predvidenih za to. Udeleženec, ki tega pravila ne bo upošteval in ga kontrola pri tem opazi, bo avtomatsko diskvalificiran. Vsi energijski geli, tablice, čokoladice morajo biti označene s startno številko tekmovalca.

9. Tekmovanje se izvede v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje, naravna katastrofa…). V takem primeru o odpovedi odloča vrhovna sodniška komisija.

10. Udeleženec se zaveda in se strinja, da je tovrstna aktivnost organizirana in vodena s strani organizatorja in je opredeljena kot "ekstremen šport" in je kot taka podvržena nevarnostim in tveganjem, z vključujočimi poškodbami in lahko s smrtjo udeležencev.

11. Prostovoljna prijava na tekmo se razume kot strinjanje s pravili tekme in vseh sprememb, ki jih mora organizator sproti po potrebi izvesti.

12. Organizator si pridružuje pravico spremembe pravil v primeru višje sile (epidemije in podobno).

Kontakt

Aleksandra Fortin
e-mail: info@go4trail.si
tel.: +386 51 366 376

Seznam prijavljenih

Prijava

Galerija fotografij

Ste že izbrali svojo razdaljo?

TRASE