Osnovne informacije

28 km / 1700 D+ (GO3V)

Tek je namenjen izkušenim trail tekačem in vas bo popeljal čez tri goriške vrhove (Škabriel, Sveto Goro in Sabotin) na prav poseben način. Ponujamo vam čudovite stezice, prečkanje reke Soče z raftom in tek preko najdaljše brvi v Sloveniji ter premagovanje 280 metrov dolge kaverne iz I. svetovne vojne . Vse je zadosten razlog da kot izkušen trail tekač preprosto morate biti na tekmi.

V primeru omejitev s strani NIJZ -Covid-19 si pridružujemo pravico spremembe programa, kraja in izvedbe celotne prireditve.

O vseh spremembah boste pravočasno obveščeni na naši spletni strani novice in v socialnih medijih.

Organizator:
Javni zavod za šport Nova Gorica
Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica

Datum: 11. september 2021

Ura: 9.00

Štart / cilj:
Kajak center Solkan, Nova Gorica

Proga

28 km / 1700 D+ (GO3V)

Proga poteka preko treh vrhov nad Novo Gorico - Škabrijela, Svete gore in Sabotina.

Starta se v kajak centru v Solkanu. Od tod nadaljujete po pešpoti ob Soči pod železniški most, sledi vzpon po asfaltu do Solkana. Skozi center Solkananas oznake vodijo mimo cerkve in pod solkansko obvoznico proti Škabrijelu, kjer nas pod Škabrielom (pitnik) pričaka prva okrepćevalnica. Nadaljujemo po desni in čez 1km pričnemo z vzponom po kolesarski downhil progi na Škabrijel (646 v.m).
Nadaljujemo po grebenu Škabrijela. Sledi spust do ceste Nova Gorica – Lokve (Prevala) in po 300 metrih pot pri gostilni Panorama (okrepčevalnica) prečka cesto na desno za Sveto goro. Po 300 metrih asfaltne poti zavijemo na planinsko/kolesarsko pot proti kaverni, kjer si nadenemo čelno svetilko in previdno nadaljujemo skozi 280 metrov dolgo kaverno iz I.svetovne vojne (posebnost naše tekme). Sledi vzpon po planinski poti po severni strani do kipa Sv. Frančiška in nadaljevanje po grebenu do bazilike na Sveti gori (okrepčevalnica).

Pot nadaljujemo mimo bazilike in se spustimo po stopnicah na makadamsko parkirišče. Od tam nadaljujemo v spustu po široki makadamski cesti v smeri Preškega vrha, kjer se ločita progi GO3V in GOULTRA.

Po cca 400 metrov spusta zavijemo ostro levo na ozko potko, od kjer nadaljujemo po stezi do izvira vode. Par metrov po izviru se spustimo s poti desno ter nadaljujemo do restavracije Primula in se za njo priključimo na downhil kolesarsko progo.

Spustimo se do restavracije Žogica in nadaljujemo do Solkanskega mosta, kjer se spustimo desno pod kamniti železniški most ter nadaljujemo proti Kajak centru Solkan (okrepčevalnica). Pri okrepčevalnici se vkrcamo na raft, s katerim prečkamo reko Sočo (posebnost naše tekme). Po kratkem vzponu pridemo do kolesarske ceste in po 2 kilometrih zavijemo levo na markirano pot, ki vodi na Sabotin. ter nadaljujemo pot do planinske koče na Sabotinu (okrepčevalnica) Nadaljujemo po grebenu do vrha Sabotina (609 v.m), in naprej do Sv. Valentina od koder sledi spust, ki nas pripelje preko Italije nazaj na kolesarsko cesto, od koder zavijemo desno na novo brv čez reko Sočo, kjer je cilj tekme.(novost 2021 – najdaljša brv v Sloveniji 120 m)

 

* Zahtevnejši odseki so kamniti (Sabotin), spolzki (kaverna Sveta gora, Sabotin), prečkanje brvi

Število okrepčevalnic: 5 + ciljna okrepčevalnica

Časovni limit:

 • Kajak center Solkan (19 km): 5 ur (14:00)
 • Cilj: 8 ur (17:00)

 

Prijavnine

Prijava in plačilo do vključno od 1.2.2021
do 30.06.2021
od 1.7.2021
do 4.9.2021
GO3V - 34km 29,00 € 35,00 €

Prijave in plačila po 5.9. in na dan prireditve 11.9.2021 bodo možne, vendar ne zagotavljano darilnega paketa. Cena »last minute« prijavnine = 45,00 €

Vračila prijavnine:

V primeru izrednih razmer (razglasitve epidemije COVID 19 ali podobno) in posledično odpovedi tekme s strani organizatorja:

*vrnemo celotno prijavnino (odštejemo le 3,00 € administrativnih stroškov)
*omogočimo prenos prijavnine na leto 2022
*prenos prijavnine na naše partnerske teke (S1 Corsa della Bora, Alpe Adria Ultra Trail, Podbrdo Trail Running Festival)

Odpovedi s strani tekmovalcev je možna le do 15.8.2021 in sicer pod zgoraj navedenimi pogoji . Po tem datumu prijavnine ne vračamo in prenašamo na leto 2022. Možen je le prenos prijavnine na tretjo osebo in sicer do vključno 4.9.2021.

 

Kategorije

 1. GO3V absolutno ženske / GO3V absolutno moški
 2. Po kategorijah:
Starost Leto rojstva
18 do 35 let 2003 - 1986
36 do 50 let 1985 - 1971
51 let in več 1970 -

 

Obvezna oprema

za razdaljo 34 km

 • Štartna številka vedno na vidnem mestu
 • Čelna svetilka
 • Posoda za vodo (camel bag, bottle, soft flask …) omogoča avtonomijo med 2 okrepčevalnicama
 • Astro folija
 • Prva pomoč
 • Vetrna jakna
 • Eko lonček
 • Mobilni telefon (delujoč, utišan)

Priporočamo vam, da v dneh pred startom spremljate našo FB stran, kjer bomo glede na vreme objavljali priporočila o morebitno dodatni opremi, ki lahko obsegajo gore-tex vetrovko, dolge hlače, rokavice, itd.

Priporočljiva oprema

 • Pohodne palice
 • Energijske tablice geli ( označeni s startno številko)

Priporočamo vam, da v dneh pred startom spremljate našo FB in internetno stran, kjer bomo glede na vreme objavljali priporočila o morebitni dodatni opremi, ki lahko obsegajo gore-tex vetrovko, dolge hlače, rokavice, itd.

Splošni pogoji tekmovanja

1. Zaradi izjemne zahtevnosti tekmovanja mlajši od 16 let ne morejo tekmovati na 34 km razdalji.

2. Udeleženci so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici Sava

3. Tekači morajo vso pot biti na uradni progi. Odgovornost vsakega tekača je, da pozna potek proge in je seznanjen z uradnimi označbami (zemljevidi so dosegljivi na spletni strani). Udeleženci, ki se oddaljijo od uradne proge ali jo namerno krajšajo bodo avtomatično diskvalificirani.

4. Na nekaterih delih trasa poteka po cestah na katerih morate upoštevati veljavne cestno prometne predpise in se obnašati kot predpisuje zakon za vse udeležence v prometu.

5. Samo tekačem s startno številko na vidnem mestu bo omogočen dostop do okrepčevalnice. Hrano in pijačo je treba pojesti in popiti na mestu okrepčevalnice.

6. Uporaba smučarskih palic je dovoljena vsem tekačem! (Rule 251 that replaces Rule 251 (Mountain Races) and Rule 252 (Trail Races) of the IAAF Competition Rules (NEW Rule approved by the IAAF Council in force from 1 January 2019))

7. Na določenih točkah bodo člani GRS in drugih medicinskih služb, ki bodo v stalnem kontaktu z vodstvom tekme. Vzdolž trase na najbolj izpostavljenih mestih bodo prostovoljci, ki bodo preverjali prisotnost udeležencev.

8. Udeleženci morajo upoštevati osnovna načela obnašanja v naravi, ne smejo puščati odpadkov! Odpadke lahko odložijo na mestih, predvidenih za to. Udeleženec, ki tega pravila ne bo upošteval in ga kontrola pri tem opazi, bo avtomatsko diskvalificiran. Vsi energijski geli, tablice, čokoladice morajo biti označene s startno številko tekmovalca.

9. Tekmovanje se izvede v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje, naravna katastrofa…). V takem primeru o odpovedi odloča vrhovna sodniška komisija.

10. Udeleženec se zaveda in se strinja, da je tovrstna aktivnost organizirana in vodena s strani organizatorja in je opredeljena kot "ekstremen šport" in je kot taka podvržena nevarnostim in tveganjem, z vključujočimi poškodbami in lahko s smrtjo udeležencev.

11. Prostovoljna prijava na tekmo se razume kot strinjanje s pravili tekme in vseh sprememb, ki jih mora organizator sproti po potrebi izvesti.

12. Organizator si pridružuje pravico spremembe pravil v primeru višje sile (epidemije in podobno).

Kontakt


e-mail: info@go4trail.si
 

Prijava

Galerija fotografij

Ste že izbrali svojo razdaljo?

TRASE